Bírók

Mivel a rendezvényünk nemzetközi, ezért bírókat az ETC segítségével hívjuk meg. Öt, nemzetközileg elismert bírót kértünk fel a verseny lebírálására.

Berend Koch
Bíró – “Emlősök”

Mindig is érdeklődtem a természet és az állatok iránt, preparálásban a kedvenceim a madarak és kisebb emlősök. Jelenleg a a Biológiai Tanszéken dolgozom a Technikai Egyetemen, Darmstadtban, Németországban. Én vagyok a preparátora és igazgatója a zoológiai kollekciónak és kiállításnak. 15 éve bírálok madarakat, emlősöket és csontvázakat nemzetközi (WTC/ETC) és nemzeti (Olaszország, Finnország, és Svájc) preparátor versenyeken.

Yvonne Fritzsche-Nehls
Bíró – “Emlősök”

Preparátorképzésen 1982-84-ig folytatta tanulmányait Bochum-ban, Kiel Egyetem munkatársaként dolgozott a zoológiai intézeten 84-90-ig, majd saját vállalkozást indított műhelyében. A fő munkakörébe madarak és kisemlősök, illetve fókák tartoznak, rendszerint kiállításokra, iskoláknak, múzeumoknak és nemzeti parkoknak preparál. Számos nemzetközi preparátor konferencián és projectekben vett részt, Paraguayban, Chileben és Svájcban. 2010 óta négyszer bírált ETC rendezvényeken kisemlősöket és emlősöket.

Stephan Weigl
Bíró – “Madarak”

Negyven éve foglalkozom preparálással, és a legfőbb érdeklődési köröm a madarak – preparálása és megfigyelése. Jelenleg a Linzben található Felső Osztrák Állami Múzeum gerinces kollekció kurátora vagyok és a Biológiai Központ vezetője. 2004 óta bírálok Európai és Olasz Bajnokságokon.

Matthias Fahrni
Bíró “Hal, kétéltű, reprodukciók”

Walter in ‘t Velt
Bíró – “Skeletons”